Descargar obras en PDF - Xavier Ferrer i Garrigues
868
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-868,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Biografía


Inicios

Xavier Ferrer Garrigues és natural de Manuel (València). Comença els seus estudis musicals a l’edat dels sis anys al Conservatori ‘José Itubi’ de València, al mateix temps que es forma amb el mestre José Peropadre a l’Escola de Música del seu poble natal.

Educación avanzada

Continua la seua formació musical a les especialitats de trompeta, piano, harmonia, contrapunt i composició al conservatori ‘José Iturbi’ amb professors de la categoria de Salvador Chuliá, José Climent i Vicente López, on aconsegueix els títols de Pofessor de Trompeta i de Professor de Solfeig, Teoria, Transposició i Acompanyament. Viatja a Barcelona per a proseguir la seua formació al Conservatori Superior del Bruc on obté el títol de Pofessor Superior de Trompeta i finaliza els estudis de Contrapunt i Fuga amb les màximes qualificacions.

Carrera profesional

També és diplomat com a Mestre Especialista en Eduacació Musical i continua el amb la seua formació de Pedagogia a les universitats de València i d’Estzergon (Hongria). Des de l’any 2001 forma part del cos de Professors d’Educació Secundària en l’especialitat de Música pertanyent a la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana.

Logros y premios

En el camp de la composició ha estudiat amb els professors Salvador Chulià, Ramon Garcia i Soler, Vicente Asensi, Enrique Hernandis, Eduardo Balada, Saül Gómez i Gregory Fridge.

En l’àmbit de la direcció obté el diploma de Direcció de Banda amb Jose Rafael Pascual Vilaplana, continuant la seua preparació amb els directors Enrique García Asensio i Jan Cover.

Com a director titular ha estat al front de l’Agrupació Musical Enovense, la Coral Polifònica de Manuel, la Unió Musical de Ràfol de Salem, la Unió Musical el Xúquer de Sumacàrcer, l’Unió Musical de l’Alcudia de Crespins. l’Ateneu Musical de Rafelguaraf i l’Agrupació Musical de Manuel. Ha obtingut diversos premis com el Segon Premi al II Certàmen de música Festera d’Agost, el II Premi al II Certàmen d’Alcoi a l’any 2018 o el Primer Premi al Concurs de Passodoble de desfilada de les festes d’Alcoi a mateix any.

En el camp de la composició ha aconseguint els premis de la “Fallera Major Infantil de València” a les edicions 2005, 2007 i 2009, el primer premi al concurs de la Fallera Major d’Alzira 2006, l’accèsit al concurs de composició de Pego o el tercer premi al XIV concurs de composició per a Cors B.A.E., organitzat per la federació de cors de Bizkaia a l’any 2011. En 2023 obté el primer premi al IX Concurs de Composició Didàctica para banda de la província d’Alacant i la FSMCV.

Membresías profesionales

Es membre del S.G.A.E. (Societat General d’Autors i Editors) i de COSICOVA (Associació de Compositors Simfònics de la Comunitat Valenciana).